Földmérő választás

Földmérési szolgáltatások Szentendre vonzáskörzetében.

Hogyan válasszak földmérőt?

Ennek a tájékoztatásnak az a célja, hogy 15 éves mérnöki munkatapasztalataim alapján segítséget nyújtsak Önnek abban, hogyan, milyen szempontok alapján keressen és válasszon földmérőt.

Készüljön fel az egyeztetésre.

Egy szakember akkor tud Önnek leggyorsabban segíteni, ha tudja, hogy miben szeretne segítséget, megoldást kérni. Gondolja át mi a feladat és a kérés. Készüljön konkrét adatokkal, melyek közül legfontosabb a helyrajzi szám és a település, ahol az ingatlan fekszik. Ez sokat elárul a földmérőnek. Ha email-ben kér árajánlatot, ezt feltétlenül írja bele és minél több adatot, pl. telefonszám, ha visszahívást is szeretne!

Érdeklődjön a helyi terepismeretekről, tapasztalatokról

Azt javaslom, ingatlanához közel lakó, munkálkodó földmérőt keressen, akinek helyi tapasztalatai vannak. Helyi terepismeretekkel, kapcsolatokkal rendelkezik, jobban ismeri a körzeti földhivatali munkarendet, településfejlesztési részleteket. Ha neten keresgél, azt javaslom a földmérő, vagy földmérés címszó mellé üsse be az ingatlanának településnevét is, így könnyebben talál lokálpatriótát. Hiába olcsóbb ezer Ft-al egy 200 km-re lévő cég, ha probléma merül fel a folyamat során, sokszor megesik, hogy nem éri meg nekik visszamenni, orvosolni; könnyen magára maradhat dolga végezetlenül, előleg fizetése után, és így az újrakezdés bizony többe kerül!

Ellenőrizhetőség, referenciák, igazolt szakmai kompetencia, gyakorlat, garancia!

Ön szerint milyen garanciát vállalhat az az ember, aki a honlapján még a nevét sem hajlandó felfedni, nemhogy a cége kilétét és így kínál olcsóbb megoldást? No, ezért éri meg meggyőződni a fent felsoroltakról mielőtt dönt. Ha gyorsan és biztosan jót akar, válassza ebben is a kontrolálható minőséget.

Tudja meg pontosan, mit tartalmaz az ár!

Ha átgondolta az előzőeket, már biztosan elfogadja, hogy nem lehet csak az ár alapján dönteni, a választásnál több szempontot is érdemes végig gondolni. Az árat is több oldalról érdemes megvizsgálni, a későbbi meglepetések elkerülése végett:

  • Tisztázza, mit tartalmaz az ár!
  • Tartalmazza-e a hivatali díjakat?
  • Tartalmazza-e az áfát?
  • Lesznek-e rejtett költségek a továbbiak során?

Ezekre feltétlenül kérdezzen rá, mert e nélkül nagyon becsapós lehet az összehasonlítás. A korrekt árképzésben a hivatali díjak is benne foglaltatnak, hiszen nem az Ön dolga tudni, hogy az még plusz mennyi, nyilván Ön a végső költségre kíváncsi.

Tudja meg, van-e hivatalos árlistája a cégnek, amihez Ön tud viszonyítani a megállapodás során? Ha valaki mindenhol dolgozik és mindenben a legolcsóbban, az több mint gyanús! Érdemes alaposan mérlegelni.

Amennyiben a fentieket figyelembe véve hozza meg döntését, biztos vagyok benne, hogy könnyebben talál minőségi földmérési szolgáltatást. Remélem tudtam hasznos információkkal szolgálni. Sok sikert kívánok!

Forduljon hozzánk, segítünk!

Amennyiben további kérdése merülne fel, az alábbi elérhetőségeken szívesen adunk felvilágosítást!